Lista

GRAVIDITET

När fick ni reda på att du var gravid? 26 juli 2010 (Var på ultraljud)
Var det planerat? Nej
Mådde du illa under graviditeten? Ja det gjorde jag! Inte för att vi fattade varför, vi trodde jag var matförgiftad, vi var i Thailand :)
Hade du mycket foglossningar? Runt vecka 20 hade jag foglossning, inte så att jag inte kunde röra mej, men det var jobbigt. Det försvann och kom tillbaka ibland sen under graviditeten.
Hade du någon hormonrand? Ohja! Över hela magen!
Fick du bristningar? Jo, den sista veckan slingrade dom fram mer och mer! :)
Vad trodde du att det skulle bli för kön? Jag trodde 100% att det var liten pojke, men nae! hihi
Vad ville du att det skulle bli för kön? Ville och ville, jag var ganska inställd på pojke, men könet var inte det viktiga. Jag var nöjd om bebis kom när den skulle och mådde bra.
Hade du några speciella cravings? Sött, sött och sött, och CLEMENTINER!
Vad gillade du för mat? Som vanligt!
Någon maträtt du avskydde? Nej, men i början då illamåendet var som värst, åt jag majs. Det kunde jag inte äta under resten av graviditeten, knappt nu heller!
Hade du halsbränna? Ohjo, och dom säger ju att man har det om barnet har mycket hår, och det hade hon ju! :)
Behövde du kissa ofta? Jo, inte så super ofta, men oftare än vanligt :)
Hur mycket gick du upp? 16kg
Är du nöjd över din graviditet? Ja till stor del. Hade gärna sluppit blödningarna och humöret! ;)
Var du rädd för förlossniningen? Nej jag blev aldrig rädd faktiskt! Dock väldigt nervös, inte för hur det skulle gå, men hur Pierre skulle hantera situationen.

FÖRLOSSNINGEN
När startade din förlossning? Hade mycket förvärkar 1,5vecka innan, men det startade på kvällen 29 januari.
Vilken vecka var du i? 41+6
Gick du över tiden? Hmmmmm.... JA!
Hur startade din förlossning? Slemproppen gick 1,5vecka innan fl, sen förvärkar tills det, den 29 januari, körde igång ordentligt!
När åkte ni in? Klockan 22 ungefär :)
Hade du någon bedövning/smärtlindring? Lustgas och badade(Underbart om ni frågar mej)
Hur länge hade du värkar? Skulle kunna tänka mej 10 timmar, då jag inte tittade exakt när det startade ordentligt! :)
Tyckte du att värkarna gjorde ont? Jo det är klart att det gjorde ont. Men absolut inte så ont som jag trodde! Trodde att jag skulle flippa ur totalt.
Grät du? Ohja, när hon kom upp på mitt bröst! Så jävla vackert!!
Skrek du? Nja, grymtade lite första krystvärken, men annars inget :)
Hur länge hade du mellan värkarna i öppningsskedet? Dom kom med 3min mellanrum ungefär hela tiden.
Hur lång tid tog krystvärkarna? 13 minuter
Vem var med på din förlossning? Pierre, Jiri(Pierres pappa), min mamma och så var det ju skiftbyte precis när Tindra föddes. Så vi hade dubbelt, för alla var lite nyfikna på lilla flickan :)
Hade du ont efteråt? Nej, inte alls :)
Är du nöjd över din förlossning? Ohja! Helt underbar var den, kunde inte bli bättre! :D

BEBISEN
Mådde bebisen bra när den kom ut? Ja, skrek och var glad. Hihi! :)
Vad blev det för kön? En flicka
Vad vägde han/hon? 3610g
Hur lång var han/hon? 51,5cm
Huvudomfång? 35cm
Ville bebisen amma på en gång? Ja, hon tog bröstet fint :)
Hade bebisen gulsot? Nej
Mådde bebisen bra under bb-tiden? Helt perfekt!:)
Vad fick han/hon för namn? Tindra
Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet? Ja :) Det var min mamma som kom med förslaget först, vi gillade det. Sen sa även Pierres kusin att "Tindra är ett fint namn", och för varje dag blev, åtminstone jag, mer och mer säker. Pierre har ju inte sagt emot så ;) hihi^^,

Gullungen! <3

Här är en film när hon greppar efter mitt halsband.



Så himlans söt unge! :D <3
Älskar henne enormt!

Nu är det sovdags för mej! Tindra har sovit ett tag, men jag måste också sova nu för tiden ;)
Godnatt och kram! :)

Film på prinsessan! <3





Det här är när hon ler lite :)


Nu funkar det nog :)

Idag blev hon 2 månader

Finaste flickan! 2 hela månader har gått sedan jag låg där på BB, alldeles nybliven mamma, och bara tittade på denna vackra skatt jag nu äntligen fick hålla i min famn! Den känslan kommer alltid finnas kvar, hur speciellt det var att få träffa, känna och lukta den lilla varelse man gått och längtat och väntat på! Herregud vad jag längtar tillbaka ibland, till graviditeten, förlossningen, BB och dom första dagarna hemma. När allt var så nytt och spännande! Nu är allt spännande fortfarande såklart! Men man har vant sig vid att vara mamma, det känns som att "såhär har det ju alltid varit". Det är underbart att vara mamma, skulle aldrig vela byta det mot något i hela världen. Det är tur att allt blev som det blev, och att allt är som det är=HELT UNDERBART!

Hon är två månader och kan så mycket nu. Att le har hon ju kunnat 4 veckor nu, men nu greppar hon efter saker(Hon får inte ofta tag i sakerna. Men det händer att hon tillslut, om hon greppar efter mitt halsband till exempel, får tag i det och då rycker hon till ordentligt. Jag har en video på när hon ligger och ska gripa tag i halsbandet, men vet inte riktigt hur jag kan lägga ut den här) , hon pratar jätte mycket och gillar att titta på tavlor och gitarrer. Hon gillar inte att ta på ytterkläder, men att komma ut är jätte skönt och då somnar hon snabbt! Och åka bil är jätte skönt, om hon inte har hicka för då är hon riktigt sur och tvär!
Det är helt otroligt vad snabbt man kan lära sej vad barnet vill och hur det mår!

Jag hade barnvakt för första gången igår. Dock bara under hennes sovtid på eftermiddagen. Jag var faktiskt på teorikurs på körskolan. Så förhoppningsvis har jag körkort till slutet av sommaren! Det skulle vara rätt smidigt, för det är ju lite resor som behövs göras när man har barn :)

Jag ska göra ett försök att få upp en film på henne :) Får se hur det funkar!
Kram!

Hallå :)

Idag har vi varit i Vimmerby nästan hela dagen. Först var det dags för efterkontroll på mödravården. Jag trodde det skulle bli gynundersökning och annat som jag läst. Men jag slapp den trevliga undersökningen! :D Det var bara massa prat om hur man tyckte att förlossningen och graviditeten varit. Sen även preventivmedels snack! Så i väntan på att föräldragruppen skulle börja, hämtade jag P-PILLER, kräm mot mjölkskorv och ny bephanten :)
Sen var det dags för efterträff med föräldragruppen! Super kul att träffa alla mammor igen, denna gång med smått istället för mage! ;) Även där var det prat om graviditet, förlossning och hur det är att ha barn.(Allt handlar om det när man blivit förälder;) )
Vi fick frågan:
Hur tycker du att det är att ha barn? Var det som du hade tänkt dig?
Och jag svarar här också tänkte jag :)
Det är underbart att ha barn, vara förälder. Det finns nog inget bättre i livet än, just den här händelsen, att få barn och bli mamma. Att ha barn tycker jag är enklare än jag hade tänkt mej. Jag väntade mej natt efter natt vaken, helt slutkörd och irriterad. Men inte alls så! Det kommer väll ifatt mej också nån dag, men än sålänge har det varit så bra som jag aldrig skulle vågat hoppas på.
Det är nämligen så att Tindra är som en dröm bebis. Hon sover hela nätter, skriker inte och hon är alltid glad! Det är precis det man inte vågat drömma om!

Nu ska jag snart hoppa i sängen.
Kram

Tankar kring Tindras dop!

Det var en läsare(anonym) som undrade vad Tindra skulle heta, och att jag skulle skriva mina tankar kring dopet så det gör jag gärna :)

Tindras fullständiga namn är Tindra Carin Johansson Henriksson. Carin efter min mammas farmor, som även min vackra lilla syster hette Engla Carin.
Jag vill ha dop en varm och fin dag, så datumet vi valt är i maj. Varken jag eller Pierre är väl riktigt kristna. Jag valde tillomed att inte konfirmera mig, för jag ville inte göra det bara för presenterna. Pierre är dock konfirmerad :)
Jag vill alltså ha en varm och fin dag i maj. Jag vill bjuda dom närmsta och några vänner till mig. Jag har gjort en lista på dom jag kommit på, och det blir runt 50 personer. Jag har lite svårt att välja vad jag ska bjuda på. Det är ju rätt vanligt med smörgås tårta och sen "vanlig" tårta. Jag och mamma har diskuterat lite om man skulle kunna bjuda på nån middags mat och tårta istället. Det skulle ju vara lite trevligare, istället för tårta på tårta!
Jag har också funderat på det här med psalmer. Pierre är ju verkligen inte så intresserad av kyrkan att han bryr sig om en sång ;) Jag tycker att den vanligaste är "Tryggare kan ingen vara", och visst passar den och är fin, men det skulle ju vara roligt med lite annat, "nytt", också :)
Sen ska ju självklart jag och kanske mamma(?) sjunga, om min röst vill hitta tillbaka snart? Elvira ville bara sjunga om vi sjöng med henne, och om vi sjöng "Det gåtfulla folket". Den är ju också vanlig, men även den passar ju bra! Jag ska titta runt efter låtar och se vad som passar :)

Det här med fadder har vi ju pratat om lite lätt. Men det känns som att det är så många som vill, och att man bara sviker om man väljer nån alls. Det är jätte svårt! Men jag vet ju lite i tankarna vilka jag tänker mig :)
Jag vill att Tindra ska få det finaste och bästa, såklart. Men det är riktigt svårt att hitta det bästa! Så det är tur att man har tid att titta och tänka:)

Hoppas det blev ett bra svar! :)

Kram!!

Hallå alla läsare!?

Hur kan det vara runt 140 unika läsare, utan att en enda vill/vågar kommentera?? Jag är ju lite nyfiken vill jag lova! ;) hihi^^ Vi är i alla fall på besök i Kisa idag:) Jag har idag för första gången hört Tindra gråta och vara helt förstörd pga hicka! Det är inte ofta hon gråter, hon brukar bara gny lite, så jag blir ju lite förvånad då :) Kram på er!

En unge i minuten

Hallå, en fråga till er som fött barn!

Får ni som "värk" i magen när ni ser förlossningsprogram? Svara gärna :)

Det får jag faktiskt. Jätte konstigt, men jag känner det, som värkar. Rätt tufft tycker jag! Och när kryst värkarna kommer håller jag liksom andan, haha jätte konstigt, men jag lever mej verkligen in i deras situation och känner igen allt. Det är riktigt häftigt! :D

Nu kollar vi på Big Brother. Tindra verkar inte gilla det, hon somnade så fort det började! :)

Kram :)

Bilder! :)

Nu kommer lite bilder. Några är lite äldre, men det är ju dåligt med bilder på snuffsan :)

2011-03-09 (5veckor+3dagar)



2011-03-11(5veckor+5dagar)


2011-03-18 (6veckor+5dagar)








2011-03-21 (7veckor+ 1dag)




Nu :)


Kram sålänge! :)

7 veckor gammal nu!

Tiden försvinner på nått konstigt sätt, när man har barn, när man vill minnas varje sekund och inte missa något alls! Ihhhuuuuu, :/
Igår blev hon hela 7 veckor gammal lilla Tindra! Hon utvecklas ju så snabbt nu, och det känns som man missar allt om man inte är där HELA tiden!
Min syster kom med en smart lösning, att sätta upp kameror i hela huset, på alla väggar, flera tusen små. Hihi söt ju, men hur skulle det se ut? ;)
Hon är nu 58cm lång och väger nästan 5000g! Hon är jätte stark i nacken nu och orkar hålla huvudet uppe lååånga stunder.
Jag hänger inte med i farten, känns som igår med förlossningen och graviditeten!
Det är nog inte många som längtar tillbaka till förlossningen, men jag tyckte att den var underbar! Det gjorde ont och det var ju jobbigt, men jag tyckte det var så underbart!

Nu sover lillan på mormors säng, så jag ska fixa lite! Blir lite bilder senare :)
Kram

Förlåt...

... att uppdateringen suger här! Ibland glömmer jag bara bort att bloggen finns. För i första taget var den till för mej själv, mina tankar och allt sånt, som jag sen skulle visa Tindra när hon blev gammal nog att förstå. Men sen hittade så många hit så jag gjorde den mer offentlig. Men nu känner jag mej nästan tvungen att skriva här.
Men jag vill i alla fall bara skriva när jag känner att jag har nått att skriva om, annars blir inläggen bara trista och inehålls lösa...

Tindra har ju i alla fall blivit hela 6 veckor gammal! Och igår var vi i Norrköping igen, bara över dagen :) Det var ju mysigt det också! Micka har bara ungefär 5 veckor kvar nu! Sen kommer lilla flickan, så spännande!
Vi har börjat planera dop, datumet är färdigt och nu planerar vi mat/tårtor och vilka som ska bjudas. Det är svårt det här med dop, så mycket att tänka på. Självklart vill jag ju att det ska bli otroligt fint för Tindras skull! Hon ska ju få det bästa! :)

Idag är det dags för BVC igen :) Undrar hur stor hon har blivit nu, våran lilla trollunge :)

Jag skriver igen, när jag har nått att berätta, precis som jag skrev.

Kram :)

Godnatt

Nu blir det sova. Jag är trött som jag vet inte vad ikväll. Usch för det!
Godnatt och kram!

Dag 12 – I min handväska

Jag som inte ens har en handväska. Men om skötväskan räknas så finns där:
-Blöjor
-Tvättlappar
-Bephanten
-Extra kläder
-Amningskupor
-Gröna hälsoboken

:)

Dag 11 – Mina syskon(Torsdag)

Filip - Ja, just nu är Filip en alkis som sitter här i soffan. Men i vanliga fall är Filip en jätte gullig kille. Förr bråkade vi väl rätt mycket, men nu tycker jag att vi är sams jämt :) Han är väldigt skämtsam och ÄLSKAR att retas med allt och alla! Men han är riktigt söt tycker jag :)

Albin - En riktigt irriterande datanörd! Det finns inte mycket mer att säga om honom. Han är gullig dom stunder han väl drar sej bort från den där datorn... Men sur o tvär rätt så ofta.

Elvira - Ibland kan vi ha rätt kul och skoja till det. Men ofta kan jag nog irritera mej på henne!!!!!!

Engla - Du är älskad, alltid.

Nu är vi hemma igen :)

Vi var hos Tindras odda inatt igen, för idag skulle vi på stan en sväng. Vi var och tittade lite kläder och tog en fika :) Tindra är vaken otroligt mycket, hon var vaken i lite mer än 6 timmar igår med bara nån ynka 10 minuters sovning i mitten nånstans.

Skriver lite mer här sen.
Nu är det mat här. Sen väntar vi på att Tindras mormor ska komma hem för vi saknar henne nu!
Och ikväll blir det morötter, gurka och dipp. MUMMA!
Kram

Dag 10- Det här hade jag på mig idag

Ja, snygg som jag känner mej så blev det jeans leggings och en stor t-shirt från moster :)



Seeexigt! HAHA

Snart påväg hem:)

Vi är fortfarande hos moster:) Men måste hem och tvätta och lite sånt. Och så ville Pierre komma och gosa lite med oss:) Bloggar såklart mer sen:) Kram

Dag 9 – Min tro

Jaa, vad tror jag på? Hmm... Jag tror att allting har utvecklats efterhand, som big bang beskriver. Men jag tror inte riktigt på big bang heller! Nae, jag blir bara förvirrad av att tänka på det här! Helt virrig! :P
Men jag tror inte på nått spec, jag tänker att allt är som det är, och blir som det blir, för det är meningen så :)
Så jag har nog ingen speciell tro :)

Fint väder :)

Det har det varit flera dagar i rad nu. Jätte fint väder! Så skönt, snart är snön borta, snart är det VÅR! :)
Tindra har precis haft världens hicka. Hon är rätt irriterad när hon har hicka, hon stönar och knölar. Men riktigt söt i alla längen den här tjejen :)
Frågan är om Tindra inte är lite känslig mot mjölken ändå, för idag drack jag mjölk vid frukosten och då fick hon prickar efter amningen nu i eftermiddag. Jag ska nog ta bort mjölken helt nu. Fast jag blir ju sååååå himlans sugen ibland! :) Men allt för att Tindra ska slippa dessa prickar!

Vi ska till min moster idag. Sova där tills imorron :)
Här är det sjukhus mottagning kan man tro. Alla är dåliga utom jag och Tindra :) Jag är lite tjock i halsen fortfarande men ingen fara ju. Mamma åkte på kurs idag, fast att hon var tjock i halsen. Hon kämpar på med dom där tänderna och borren hihi :)

TindraBus:



Söt unge :D

Godkväll!

Nu har jag börjat bli tjock i halsen... IGEN! Usch vad jag är trött på att vara sjuk.

Idag har vi i alla fall varit hos Pierres kusin, på kalas. Sen har vi varit hos min moster och mormor också :)
Tindra har sovit sen 20.30 nu. Hon åt nog ordentligt förut :) Jag älskar henne så mycket fina tjejen! <3


Bilder från trippen till Norrköping:











Dag 8 – Ett ögonblick

Äntligen på dagens :)

Ett underbart ögonblick är det som jag vill dela med mej av! Det vackra ögonblicket då min älskade dotter kom upp på mitt bröst för allra första gången! Den otroliga känslan av att äntligen få träffa den vackra lilla människan som legat i min mage i nästan 40 veckor! Den finaste skatten man kan få här i livet, vårat barn, våran dotter! Det ögonblicket kommer jag alltid ihåg. Jag sa till mamma med tårar i ögonen att nu är hon här, mamma nu är hon här. Och älskade Pierre klippte navelsträngen och dom torkade av henne, mätte och vägde henne. Hon fick blöja och lite kläder och mössa, rena filtar, sen fick Pierre hålla henne och vilken underbar syn! Det är det vackraste, jag lovar er det, att se den man älskar hålla i det lilla liv man skapat, för första gången! Så otroligt!

Dag 7 – Min bästa vän

Oj! Jag har ingen bästa vän, absolut inte! Om jag måste välja nån så är det ju min mamma som har högsta platsen. Henne pratar jag ju med om det mesta, så hon måste nog vara en bästa vän i alla fall :) Min underbara mamma! :)

Dag 6 – Min dag (Lördag)

Ja i lördags vaknade vi vid klockan 7.40. Tindra fick mat och vi somnade om ett tag. Vid 8.30 gick vi upp för att åka på klädbytar grejen. Vi åkte dit och det öppnade vid 10. Vi åkte hem när det stängde vid 12 ungefär. När vi kom hem la vi oss i sängen och vilade ett tag, med matning och blöjbyte. Sen la vi trollungen i sin vagn och tog oss en promenad till McDonalds, där vi blev upphämtade av Hanna. Vi åkte och kollade på vagn till lilla Izabelle, och sen hem och duscha och kolla Big Brother. Det var första gången vi duschade tillsammans, TindraGos och jag. Så otroligt mysigt vill jag lova! :D Köttsoppa på det också mums :)

Prinsessa trollet i lördags:

Dag 5 – Vad är kärlek (Fredag)

Kärlek för mej är min familj! Det är mamma, pappa och syskonen. Sen min egna lilla familj Pierre och Tindra! Det är riktig kärlek. Personer som jag inte kan tänka mej vara utan! Personer som gör livet så fantastiskt underbart. Det är kärlek i mina ögon :)

Dag 4 – Det här åt jag idag (Torsdag)

Jag gör igen dom dagar jag missat!

Vi åt sprödbakad torsk filé och potatismos i torsdags. Trist att jag inte fick nån bild på det, men det får gå i alla fall! :)

Nu är vi hemma! :)

Japp, nu är vi hemma. Eller ja, vi kom ju faktiskt hem igår. Men varje gång jag skulle ge ett försök att blogga kom nått ivägen! 
Det har varit otroligt mysigt i Norrköping, och himlans kul! Vi har ungefär bara legat i sängen och gosat och tagit massor kort på mitt lilla troll! Jag har i alla fall lärt mig att använda photoshop lite, men är ju inte otroligt duktig :)
Hon är ju så himlans snäll, Tindra, så Micka och de andra vi träffade blev ganska förvånade! Tindra somnade vid ungefär tolv varje kväll, och sov till sju tiden. Hon gråter ENDAST när jag tar föööör lång tid på mej med att fixa för matning, men knappt att hon gråter ens då! I lördags var vi på nån typ klädbytar grej, med bara barn kläder. Det var super roligt, fanns massor som man kunde titta på. Och Micka hittade riktigt mycket kläder till sin lilla Izabelle! Efter vi hade varit där, blev det en promenad i det helt UNDERBARA VÄDRET! Så himlans mysigt att det äntligen börjar bli lite vår väder! Fast här hemma i Vimmerby var det ju rätt mycket snö kvar! Ja, och igår åkte vi hem. Lite tråkigt, men vi var ganska saknade här hemma. Saknade av både mormor, morfar, moster, morbröder och så självklart pappa!
När vi kom hem igår kom Tindras pappa, pappas kusin Jhonny, farfar och faster Jana :) Så lilltjejen hade massor av kramar att få igår!
Det var i alla fall jätte mysigt att vara i Norrköping! Och vilken himla cool känsla, att se och känna bebis i nån annans mage! Så coolt! Nu längtar vi massor efter att få träffa lilla Izabelle!

Har lite bilder som jag tänkte ladda upp också, men det får vänta ett litet tag :)
Kram!

Världens lyckligaste!

Det är jag verkligen! Och min dotter också! Hon bara pratar och skrattar! Gråter bara för hemska mardrömmar och när hon är hungrig! Idag fick jag med en riktigt lycklig tjej på bild!



Fy fan vad detta leende kan göra mej lycklig! Så otroligt vackert!
Jag har inte med datan, där av dålig uppdatering här!
Kram på er alla!

Snart åker vi!

Tindra ligger,ny matad och helt slut, i vagnen. Hon har nya fina kläder idag :)
Om en timma åker vi här ifrån! Vet inte om jag ska ta med mej datorn. Men jag tror att jag tar med den :)
Åh jag är liiiite nervös! Usch hihi
Ah men jag hör nog av mej senare,  beror sej på om jag tar med datan eller inte!
Kram :)

Roligt

Roligt att ni börjar ge er till känna mina läsare! Men ni är riktigt många som inte säger ett ljud?

Tindra är stor tjej nu, ler jätte mycket! Hon väger 4570 gram och är 57 cm lång!

Mamma och jag ska baka bullar nu! Imorgon NORRKÖPING! :D
Kraaaaaaaaaaamar

Dag 3 - Mina föräldrar

Mamma
Min mamma heter Anna E M Henriksson. Hon är 38år gammal, född den 24 december. En liten tomtenisse :) Hon jobbar som tandläkare i Virserum. Hon är en underbar person och ställer upp för mej i alla lägen. Hon är väldigt glad och positiv, och hon har även en otroligt skämtsam sida som hon kan ta till ibland. Hennes fritidsintressen är nog att gosa med sitt barnbarn ;) hihi Min mamma är även riktigt duktig på att sjunga!



Pappa
Min pappa heter U Peter C Henriksson. Han är 39år gammal, född den 15 november. Han har jobbat som lastbilschafför och kört timmer i nästan 20år, men det var han trött på nu, så nu har han hittat på nått nytt som jag faktiskt inte är 100 på vad det är. Men man måste kunna köra truck i alla fall (a) haha     Min pappa är för det mesta ganska glad, men riktigt lätt irriterad(INTE roligt när man är gravid och full med hormoner och är likadan själv!). Pappas fritidsintressen är ULTRAS(Vimmerby Hockeys lilla klack). Min pappa är också duktig på att spela gitarr!

Godmorgon! :)

Idag blir det BVC. Vi skulle egentligen ha stannat i stan, men det blev ändrat. Imorgon är det dags för Norrköping! Usch vad pirrigt!!! Åka tåg själv med bebis och packning. Ah, men det går nog bra! Skriver mer när vi kommit hem igen. Nu är det matdags för lilltjejen :)
Kraaaaaaaaaaam :D

Läsare??

Ja statistiken flyger i höjden. Men än så har bara kanske 10 gett sej till känna! Jag försöker än en gång!

VILKA ÄR NI?


Tindra gosar med sin pappa nu :) Imorgon är det läkarbesök på BVC. Dom kollar utveckling och sånt :) hihi stora tjejen! 1månad och en dag idag! Otroligt!

Snuffsan sover gott

Hon har sovit rätt så länge nu lilla snuffsan. Hon sover nog riktigt gott lilla trollet :)
Jag och Pierre gjorde lite fruktsallad förut, mumma! Det var en kompis som gjorde mej lite sugen på det :)
Nu ska jag dricka en kopp kaffe och vänta på att smulan ska vakna!

Läste runt lite

Hittade en sida och började läsa lite allt möjligt. Till exempel det här med mens när man ammar.
Det stod att mensen kan komma tillbaka när man ammar om:
-Bebisen sover hela natten
-Bebisen har börjat äta annan mat
-Vid avvänjning av bröstet
-Man har börjat ge barnet flaska eller napp
-Förändring i hur ofta och länge man ammar
Mensen kan hålla sej undan längre om:
-Man ammar ofta under hela dygnet
-Man hel ammar längre
-Man tillfredsställer barnets sugbehov med bara bröstet
-Man låter barnet sova tillsammans med en
-Man har barnet nära ofta, bär i bärsele t.ex.


Ganska intressant. Endel har haft uppehåll från mensen i 24 månader pga detta. Lätt värt ett försök ;)

Det var en barnmorska som hade skrivit det, så jag tror inte det är påhitt heller. Det är nog seriös forskning :)

OCH! Vilken tjej slipper inte undan mensen liiite extra? hihi ;)

Måste bara

Måste bara säga att Jag Älskar Min Mamma något så extremt mycket! Det finns ingen bättre än hon! Hon finns alltid här för mej och hon ställer alltid upp! Hon är så fin, min mamma.

Tvätt i mängder

Det blir så med småbarn. Man måste tvätta heeela tiden :)
Idag fick hon rena fina kläder när vi gick upp, dom är ner spydda och när jag skulle byta så passade hon även på att bajsa litepå dom! Så söt hon är! Det passar bäst att bajsa och kissa när blöjan är av! :)
Nu har jag lagt henne i vagnen och jag tror faktiskt att hon somnat! :) Så nu ska jag passa på att äta frukost, klockan tio över ett liksom haha :)
Kram

Gjort!

Nu är både "Dag 1" och "Dag 2" gjorda! Tindra ligger på min arm och gosar, mys tjejen själv! :)
Nu ska jag gosa tillbaka, hihi!
Kram

Här ser ni hur gosiga dom är på sin systerdotter:

Dag 2 – Min största kärlek

Min största kärlek är min familj! Jag älskar dom allihopa så otroligt mycket! Min mamma som ställt upp så mycket under graviditeten nu till exempel. Hon har följt med mej hit och dit på ultraljud, abortrådgivning( :@ ), BM-besök, förlossningen(vid mina blödningar) och till förlossningen när det nu var dags! Hon har hjälpt mej att köpa grejer, och mamma och pappa stod faktiskt för vagnen vi köpte! Mina syskon som är så söta med lilla Tindra och gärna byter blöja och gosar med henne(Ibland så mycket att jag inte får chansen om jag inte säger till). Jag älskar lilla Tindra som är en så snäll tjej och låter mej sova på nätterna med bara en endaste matning. Hon är så underbar! Jag älskar världens finaste Pierre som ställt upp för mej så gott han kunnat under graviditeten, och nu efter varit söt och go'. Jag älskar dom allihopa massor! :)

Dag 1 – Om mig

Jag heter Amanda M K Henriksson och är 17år gammal. Jag är född den 21 juni 1993, på Västervik Sjukhus.
Jag bor i Tuna med min familj, som består av mamma Anna 38år, pappa Peter 39år, lillebror Filip 16år, lillebror Albin 14år, lillasyster Elvira 10år, "lillebror" Johannes 16år och sen världens vackraste dotter Tindra 1 månad gammal, och världens bästa pojkvän Pierre 18år! Jag älskar min familj massor, dom ställer upp och hjälper mej mycket! Jag har en riktigt knäpp katt, Mini, som gillar både paprika, tomat och baban. Det bästa som finns är att ligga på soffa och gosa med min lilla tjej!
Nu är jag mammaledig, men hoppas att jag får börja skolan igen till hösten! :)

Hann ju aldrig igår.

Jag hann aldrig skriva "Dag 1" igår, så får skriva både 1 och 2 idag då :)
Lilltjejen har somnat i vagnen nu, och jag sitter här super irriterad på en viss människa... USCH fy satan.
Aja ska fixa dom där listgrejerna nu :)

RSS 2.0