Hon är här, nästan på Tindras 3 månaders dag!

Hon är här nu, Tindras lilla kusin! Äntligen äntligen äntligen! Igår natt kom hon! Nästan exakt 3 månader mellan dom.

För idag är det den stora 3 månaders dagen! Tindra ,lilla älskade vän, idag är du 3 månader gammal! Ojojoj, tiden går rasande snabbt! Älskar dej min skatt! <3

Hittar bilder i kameran

På min kusin, Oliver, och kära lillebror Filip!
Haha!




Igår va vi och vägde Tindra. Hon är en lång men smal tjej! Hela 63,5cm lång och 5700gram tung!
Sen va det föräldragrupp och efter den blev det mys i soffan hemma.

Idag väntar vi med spänning, äntligen är lilla Izabelle påväg! Micka snart är du mamma! <3

Ny design

Vad tycker ni?
En ny header ska jag fixa, gjorde en lite snabbt för den gamla passade inte.

En städdag

Det är vad det har varit idag. En städdag. Tjosan vad det fanns att göra här, fastän jag inte såg det! Men nu är det fint.
Tindra tycker dock att hon har fått dåligt med uppmärksamhet idag, och det kan jag förstå, hon har nämligen bara legat i sin säng, babysittern och babygymmet under tiden jag städade. Det gillade hon då, men på kvällen blev hon istället sur o tvär, och skulle ha all uppmärksamhet hon bara kunde få! Så himla gulligt att dom har sånna personligheter redan, och kan visa vad dom vill.
Hon har fått smutta på en sked majspuré idag. Det var konstigt till en början, men sen såg hon ut att tycka att det var okej!







Så himla stor hon har blivit! Och på tisdag är det dags för 3 månaders sprutorna. 3 MÅNADER! Så snabbt det har gått. Helt otroligt!
Efter sprutorna ska vi träffas med föräldragruppen igen. En månad sen sist, ska bli kul att se hur stora alla små bebisar har blivit! :)
Nu är det natti natti efter denna slitsamma dag!
Kram!

Hon är så himla vacker min flicka!

HAHA! Mamma hade du tänkt o sova nu va???



Det hade inte jag tänkt o göra i alla fall!(a)



Fast, oj, det är ju faktiskt mörkt ute...



Jag kanske borde sova, eller vad tycker du mamma?



Ja, jag är nog liiiite trött!


Så sov vi....

Men mamma! Är det redan morgon?



Det hängde jag inte riktigt med på...



Men okej, jag ska vara glad idag! Jag fick ju ha min fina klänning ju!
Fastän jag dreglat ner den efter 2 minuter och fastän jag inte vill sova ibland älskar du mej ändå, eller hur?





JOVISST gör jag det älskade unge! Världens busigaste, och världens vackraste!

Glad påsk allihopa! :)

Glad påsk från Tindra och mej. Hoppas påskharen hittar er, och ger er STORA påsk ägg. Tindra fick dom kläderna hon har på sej idag i sitt påskägg.

Jag fick ett jättefint kort på skruttan:



Och en bild på TindraGos lyckligast i världen:



GLAD PÅSK! :)

Meningen med livet!

Jag vet nu, jag vet vad MIN mening med livet är. Kanske dom flesta mammor tycker likadant? Kanske inte? Men jag vet i alla fall. Meningen med livet, det är barn. Sina barn, det finaste man kan få. Det enda man kan älska så högt, så ärligt. Det är meningen med mitt liv. Säkert fler barn än Tindra. Jag älskar att vara mamma. Jag älskar att vara den som tar hand om, och finns där för. Det slår allt annat i världen. Det är värt så mycket mer än alla pengar i världen. Att få vara mamma. Man är älskad utan gränser, och man älskar utan gränser. Det finns inget stopp på alla känslor man känner. Det finns inget stopp på nått alls. Vill bara titta på den underbara lilla tjejen som ligger här brevid. Kärlek, ren kärlek!

Film

En film på Tindra, när jag visar henne en film på henne själv!:



Himlans söt! :) <3

Vimmerby idag :)

Idag har vi varit i Vimmerby en sväng. Skulle fixa en "påskpresent" till lilla skruttan. Så det blev lite nya strumpor , ett par jeans, fyra bodys och ett par byxor. Det ska hon få av påskharen när han har tid att komma hit ;)
Här är lite bilder från dom senaste dagarna!



Tindra testar sin hoppgunga för första gången. Liiiiite stor än, men fy så rolig! :)



Mitt lilla troll med sin solhatt:



Nu 2 bilder på en Tindra(riktigt trött på att vänta på sin kusin nu, Micka!!):






Jämförelse bild:


        5 dagar gammal                                      11 veckor och 4 dagar gammal

Igår

Igår var vi i Västervik. Hur kul som helst.
Fick massor fina saker av Emmy och Johanna:
-En pool till sommaren.
-En liten båt att ha i poolen.
-Ett set baksaker(som hon ska ha när hon blir större ;))
-Ett par solglasögon.
-En klänning med tillhörande ankstjärtstrosor. :)

När vi kom hem följde vi med Pierre in till Vimmerby ett tag.

Tindra, gullungen, var vaken nästan hela dagen och somnade helt slutkörd igår kväll. Hon börjar bli så stor nu tjejen. Skrattar högt och allt. Varför går tiden så fort????

Västerviks besök

Idag ska vi på besök, i min gamla klass, i Västervik! Bussen går om 40 min, sån tur att man har en liten väckarklocka som var hungrig vid 6 idag! ;) Ska bli så himlans mysigt och roligt att träffa alla igen!
Nu ska jag äta frukost och fixa mej, annars lär de väl springa så fort dom ser mej! (a)
Kram!

Ett år sedan

Det är ett år sedan nu i april som, enligt ultraljudsundersökningarna, lilla Tindra "blev till". Jag är tillbaka på min inskrivningsvikt nu. Allt är borta. Visst ser kroppen annorlunda ut, men vikten jag gick upp är i alla fall borta. Det känns konstigt att veta att jag för bara ett år sedan hade helt andra tankar om mitt liv. Jag skulle hoppa av estet/musik i Västervik, och till hösten börja naturvetenskapligaprogrammet i Vimmerby. Jag ville utbilda mej och förhoppningsvis bli tandläkare i framtiden. Jag hoppade av estet, jag sökte till nytt gymnasium, jag kom in på det nya valet, men jag fick ingen utbildning. Jag började inte ens min utbildning. Jag tackade inte ens ja till platsen. Istället var jag hemma, gravid och livet var upp och ner. Sommaren var en berg-och dalbana. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med mitt liv, eller med livet som växte i min mage. Jag var rädd att alla skulle bli besvikna på vad jag gjorde med mitt liv, om jag behöll lilla livet.  Jag kunde inte berätta för någon, fastän jag så gärna ville. Jag hade inte många att bolla tankar och känslor med. Mest bara mej själv. Ibland Pierre också såklart, men valet var ju ändå mitt! Jag valde att behålla, att bli mamma. Det var det bästa valet jag gjort i mitt liv! Trots alla upp- och nedgångar på resan, så ångrar jag inte en enda sekund! Det var meningen att Tindra skulle födas, att hon skulle få komma till oss, trots våran ålder! Visst kommer livet bli lite svårare nu med barn, och visst kommer det gå åt ett annat håll än vad jag tänkt mej. MEN ingen vet om det hade varit lättare som 30-åring! Jag är ung, men jag klarar rollen som mamma. Mamma är inget man bara blir, man växer in i rollen som mamma. Det känner jag att jag har gjort nu. Det är nu allt känns som vardag, precis allt. Det finns rutiner både när det gäller sömn och mat.
Jag vet inte utan Tindra, förstår inte utan Tindra, kan inte utan Tindra, är inte utan Tindra! Hon behövdes för att allt skulle passa. Därför är hon här, för att allt skulle bli perfekt. Det är perfekt. Kunde inte vara bättre!
Gud vad jag älskar henne! Min fina DOTTER!

Kanske

Kanske är det en mening med att det blev såhär, just idag. Eller inte ens kanske, det är en mening med det, det vet jag. Annars skulle det ju inte ha hänt! Det kommer nått bra av det, säkert. Det blir bättre igen. Det kanske löser sig. Ingen vet faktiskt än. Allt i ovisshet. Det blir bättre, jag vet det!


Tindra <3


Så liten, oskyldig och ovetande. Älskade vän!

Dagen..

Det blev en konstig dag, en dålig dag, en dag som man nästan kunde förutspå. Visst skulle den komma, det kände man ju. Aldrig önskade man, men man kände nog ändå. Nu är den här. Vet inte något mer.

Det blev ingen resa idag...

...för jag kom hem med mjölkstockning igår, IGEN!! Är riktigt trött på det nu... Men jaa...
Det var alltså så jävligt att det tillomed kom blod. Usch! Så säger dom att barnet ska amma så mycket som möjligt. Men det känns ju lagom fräscht att ge henne bröstet när det är blodblandad mjölk.... Stackars barn!
Ja, så vi får inte se stora tjockismagen en sista gång, innan den försvinner :( Men vi ska upp så fort hon orkar med oss vill jag lova! Gud så spännande att se hur liten Tindra varit, och jämföra med hur stor hon är nu! Och tänk om ett år kan dom leka ihop! Det skiljer ju bara 3 månader mellan dom, och med åren så märks det ju mindre och mindre! :) Åhh LÄNGTAR!!!!

Tindra söta ungen har badat nu ikväll, och idag har hon faktiskt varit vaken nästan hela tiden från klockan 12 till nu. Så mysigt att se hur hennes mat-och sovtider får mer och mer rutiner. Att hon utvecklas och, ja allt!! Sovtiden har ju varit 22-05.30 nästan sen dag ett hemma. Det var väl nån vecka hon vaknade på nätterna, men sen har hon sovit så gott hela nätterna. Och ibland kan hon sova fööööör länge, då får jag väcka henne för annars sprängs nästan mina tuttar! hihi :)

Denna VACKRA lilla prinsessa som jag fått! Vilken kärlek!


Här sitter hon (självklart med stöd) för första gången!


Världens sötaste lilla trollunge!


Go' o gla' det är hon alltid!

Kram allihopa!

Virserum

Idag har vi varit i Virserum, på besök, igen. Först hälsade vi på på mammas jobb. Tindra gillade att vara hos tandläkaren! Hon satt i tandläkarstolen och tittade på sej själv i spegeln.
Så söt eller hur?:





Vid 16-tiden gick vi och mötte Jennelie, och följde med hem till henne ett tag. Jätte kul och trevligt att träffa henne igen! Väldigt länge sen! :)

Nu sover hon gott och imorgon blir det NORRKÖPING! :D Micka ska få besök, och vi får en sista titt på mageeeen, för snart försvinner den! :D MYS!

Stömavbrott

Igår var det storm här. Det blåste inte så länge, men fy vad det blåste! Strömmen gick ganska direkt...
Min mormor ringde och sa att deras katt hade fått en kattunge, men den levde knappt. Så vi gav oss iväg för att rädda kattungen. När vi kom dit var kattunge 2 påväg ut. Kattunge 1 levde fortfarande men var riktigt kall. Kattunge 2 kom ut, och eftersom kattmamman inte brydde sej om ungarna, hjälpte vi till och torkade av den. Den var knappt levande den heller. Men jag kände att hjärtat slog på den, så mamma och jag gnuggade igång den. Den hade lite svårt att andas först, men så kom det igång efter ett tag. Det var flera kattungar kvar i magen, men kattmamman var helt slut och hennes värkar var inte tillräckligt starka, så hon behövde vila. Vi kunde inte stanna längre, så kattmamman fick klara det själv. Jag har inte hört något från mormor än, för mobilnätet har varit nere inatt. Men hoppas att det har gått bra! Stackars katter! :/
Jag fick i alla fall ett alldeles nytt duntäcke av mormor som tack för hjälpen :D Och det har vi gosat under inatt både jag och Tindra! MYYYSIGT! :D
Nu ska jag äta frukost, min mage skriiiiker efter mat.
Kram!

Äntligen har jag....

.... lyckats fånga Tindra, på film, när hon vänder sej från mage till rygg :) Har hittat henne på rygg när hon sovit på mage eller om vi tränat nacken. Men nu så :)





Och här en fin bild på trollis!:

En ganska bra dag!

Idag har vi fixat och städat lite här hemma. Tindra är underbar som vanligt, och piggar alltid upp mej när städningen är som värst, älskade vännen!
Frisk från magsjukan blev jag ju igår, men inatt kom halsont, snor och hosta på det... Usch att det inte tar slut.. Lillan är frisk i alla fall, och det är ju skönt!
Det bästa med just denna dag är i alla fall, att Pierre fick sitt körkort idag! :D Himla kul :)

Här är mitt lilla hjärta!:

Frisk igen... nästan :)

Idag är jag nästan frisk igen. Inget mer kräks sen igår i alla fall. Har kört med handsprit till 100 nu ;) Det var inte kul att vara sjuk, kändes som att jag var elak mot lilltjejen när jag inte orkade leka med henne... :/ Men hon verkade inte lida, hon tittade gärna på tavlor och lekte i babygymmet. Och hennes moster blir inte ledsen av att leka lite med henne så det var skönt att hon fick lite uppmärksamhet! :)
Ja, jag mår bra nu i alla fall och godungen sov faktiskt till 06.50 idag! Så jag har sovit ut. Men jag är ju fortfarande sådär slö som man blir efter en dag med magsjuka, hela kroppen tar ju stryk!

Tänkte visa upp min mage igen, sådär 9 veckor efter förlossningen!:


Absolut nöjd! Har 2,5kg kvar att gå ner nu, men jag tror att det är kvar tills dom här tuttarna försvinner! Bristningarna kan man ju inte göra nått åt, men inte fan är jag missnöjd över dom :) Dom höll sej på bra ställen och inte upp på magen! :D Så jag är riktigt nöjd :)

Sen en bild på godisbiten i min famn!:


Vackra dottern min!

Nu ska jag ta hand om min skatt!
Kraam :)

USCH!!!

Igår kväll gjorde jag paj. Mums tänkte jag, men magen tänkte MAGSJUKA!!!! Så inatt vid 12 tiden sprang jag till toan och där har natten spenderats. Det är tur att godungen sover från 22 till 05.30! Annars vet jag inte vad jag skulle tagit mej till!
Chansen är inte så stor att Tindra blir sjuk, men jag ber i alla fall att hon ska slippa det här! Den lilla, lilla, fina och tunna kroppen!
Nu känns det i alla fall bättre för mej, jag har inte kräkts sen klockan 9. (Innan var det konstant) Så jag hoppas att det är över också!
Tindra blev 9 veckor igår! Fina, fina hon! Jag älskar henne mer än allt annat!

Hallå! :)

Idag har vi varit och vägt den lilla skruttan igen! Hon väger nu hela 5230g och är 60cm lång! Så himlans stor hon har blivit!!

Här kommer en jämförelse bild på lilla skruttan:


3 timmar gammal                                     8 veckor och 5 dagar gammal


Nu ligger hon här och myser:

Till min vackra dotter!

Du älskade barn som ligger på min arm

Din utstrålning bländar mig, du är så varm

Små fötter, små armar, små ögon och tår

Ditt skrik, ditt skratt och dina små knubbiga lår

Finns det någon mer underbar känsla, än kärleken till dig?

Och den dagen du föddes, och du kom till mig?

 

Jag älskar när du ligger vid mitt bröst

Och jag pratar med dig, med kärleksfull röst

Jag älskar att hålla i dig, och smeka din lilla hand

Att se ditt vackra leende, och tänk när du får din första tand!

Du finns här i min själ, och i mitt hjärta

Tänk ett liv utan dig, en hemsk och tung smärta

 

För du ska veta en sak min lilla älskade skatt

Jag kommer alltid älska dig, både dag som natt

Inget i världen kommer någonsin vara viktigare för mig

Och ingen i världen kommer jag älska såsom dig

Ty den dagen änglarna gav mig dig i gåva

Sen den dag ska jag älska dig i evighet, det kan jag lova!

RSS 2.0